Ciasto cytrynowe z borówkami

4.46 (184 ocen)

Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, puszyste i niezwykle aromatyczne. Do tego ma piękny, jesienny - żółty kolor...

Składniki:

  • 3 jajka,
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
    200ml oleju,
    3/4 szklanki cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    sok z 1/2 cytryny,
    skórka z całej cytryny,
    150g borówek.
Wystaw ocenę:

4.46 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto cytrynowe z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23hloj3 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny.
  • image-23nk7ls 2. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 26cm x 11cm. Piec około 50-60 minut w temp. 170st.

    Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować