duża paczka herbatników maślanych
kandyzowana skórka pomarańczowa
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto cytrynowe
1.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka nadal ubijając. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożzyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec ok 20 min w 180 stopniach.
2.
Z soku odlać 1 szklankę, rozpuścić w nim budynie. Resztę zagotować zcukrem. Do gotującego się soku wlać rozpuszczone budynie. Delikatnieprzestudzić masę. Jeszcze ciepłą wylać na biszkopt.
3.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną w 1/2 szkl wody galaretkę cytrynową. Masę wyłożyć na palcek.
4.
Na śmietanie ułożyć herbatniki.
5.
Cukier puder utrzeć w wrzącą wodą i olejem. Dodać aromat. Przygotowanym lukrem posmarować herbatniki , posypać posiekaną skórką pomarańczową.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze