CIASTO CYTRYNOWE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

POLECAM CIASTO CYTRYNOWE JEST BARDZO SMACZNE I CO NAJWAŻNIEJSZE ROBI SIĘ JE BŁYSKAWICZNIE NAJLEPIEJ SMAKUJE ZARAZ PO UPIECZENIU JESZCZE LEKKO CIEPŁE

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BLASZKE 37X25
    -1/2 KOSTKI MASŁA
    -1 SZKL CUKRU
    -4 JAJKA
    -2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    -2 SZKL MĄKI PSZENNEJ
    3/4 SZKL MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    -1 CYTRYNA
    -1 SZKL ŚMIETANY 18% LUB JOGURTU

Ciasto cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM, DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU
    -MĄKI PRZESIAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA
    -POWOLI WSYPYWAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA
    -CYTRYNĘ SPARZYĆ, ZETRZEĆ SKÓRKĘ Z CYTRYNY
    -DODAĆ DO CIASTA SOK Z CYTRYNY I SKÓRKĘ
    -DODAJEMY ŚMIETANĘ
    -NA KONIEC DODAJEMY UBITE NA SZTYWNO BIAŁKA
  • 2. -PIECZEMY OK 40-45 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA
    -PO LEKKIM OSTYGNIĘCIU POSYPUJEMY CUKREM PUDREM LUB POLEWAMY LUKREM

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy