Ciasto cuszima z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto, które nie może się nie udać. Istny raj dla podniebienia.

Składniki:

  • biszkopty z 4 jajek: jasny i ciemny (25x36 cm)
    Masa I (budyniowa):
    ● 1/2 l mleka
    ● 2 budynie waniliowe bez cukru
    ● 25 dag masła roślinnego
    ● 3-4 łyżki cukru
    ● cukier waniliowy
    Masa II (truskawkowa):
    ● 1/2 kg truskawek
    ● 2 galaretki truskawkowe
    Masa III (śmietanowa):
    ● 1/2 l kremówki 36%
    ● galaretka truskawkowa
    ● 1-2 łyżki cukru
    Oraz: op. okrągłych biszkoptów
    ● posypka
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cuszima z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa I: budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukrów wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Masło ucieramy na największych obrotach na puch. Partiami dodajemy budyń. Ucieramy na puszystą masę.
  • 2. Masa II: truskawki miksujemy, podgrzewamy. Gdy zaczną wrzeć, wsypujemy suche galaretki, mieszamy. Jeszcze chwilę gotujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Masa III: galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę.
  • 4. Przekładamy ciasto: ciemny biszkopt, masa I, masa II, okrągłe biszkopty, masa III, jasny biszkopt. Smarujemy polewą, dekorujemy kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować