krem 2- ubić śmietanę 30% z rozpuszczonymi 3 łyżeczkami żelatyny( w razie potrzeby można dodać więcej) w małej ilości wrzącej wody i cukrem pudrem do smaku
Warstwy:
1. Biszkopt ( nasączamy go kawą cappucino)
2. masa-większa część
3. biszkopty moczone w kawie
4. masa
5. herbatniki posmarowane masą krówkową- kajmakiem
6. ubita śmietana
7. starta czekolada, dowolna posypka lub polewa
Ciasto cappucino inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopta Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, dodajemy cukier i ucieramy do rozpuszczenia, następnie dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie mieszamy całość łyżką.
2.utrzeć 1 1/2 kostki masła i dodac stopniowo jajka , 2 szkl. mleka w proszku, 2 serki homogenizowane waniliowe. 2 paczki biszkoptów
3.capucino orzechowe- w 1 1/2 szkl.wody ropuścić 1/2 paczki kawy (nie słodzić) moczyć w niej biszkopty
Porady
jajka na krem ubijamy dość długo aż całośc będzie biała i bardzo puszysta
Komentarze