Ciasto cappucino bez pieczenia

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli kawy i nie tylko. Bardzo słodkie ciasto,które zachwyci Twoich gości!

Składniki:

  • 180 g okrągłych biszkoptów
    4 łyżki kawy rozpuszczalnej
    200 g masła Kasia
    3 serki homogenizowane waniliowe,
    szklanka mleka w groszku (nie granulowanego!)
    2 jajka
    2 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy Cappuccino

Ciasto cappucino bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczamy w ok 200 ml ciepłej wody.
    Namaczamy połowę biszkoptów i wykładamy na spół tortownicy.
  • 2. Jajka i żółtka ubijamy na parze (w duży ganek nalewamy wody - na niego kładziemy mniejszy - tak, żeby nie dotykał wody) wraz z cukrem.
  • 3. Do ubitego masła dodajemy przestudzoną masę jajeczną, serki, mleko w proszku i wszystko razem miksujemy.
    Na koniec dodajemy wystudzoną żelatynę i jeszcze raz mieszamy.
    Wykładamy na biszkopty. Pozostałe biszkopty namaczamy w pozostałej kawie i wykłady na masę.
    Wstawiamy do lodówki na noc.
    Przed podaniem posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować