Ciasto cappuccino z kremem budyniowym i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasto: schłodzone białka posolić, dodać cukier ubić na sztywno, następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na sztywno. Mąkę, proszek do pieczenia i kawę wymieszać, dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszać. Wylać do formy, piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu bez cukru, wystudzić pod przykryciem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodać cukier waniliowy i porcjami wystudzony budyń, całość utrzeć na delikatną, puszystą masę.
Masa orzechowa -masło, budyń i cukier rozpuścić na patelni, dodać orzechy, mieszać aż orzechy oblepią się masą.
Na spód ciasta wyłożyć krem, przykryć drugą połówką, docisnąć, schłodzić. Na wierzch ciasta wyłożyć gorącą masę orzechową, rozsmarować, delikatnie wcisnąć w ciasto.
Porady
1.Ciasto można upiec w mniejszej tortownicy wtedy będzie go więcej.
Komentarze