ciasto cappuccino

4.5 (144 ocen)

  • 50 min

przepis na pyszne ciasto, które zawsze się udaje i cieszy oko, kto spróbuje jest zachwycony

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    3/4 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łżeczki kakao
    Krem:
    2 budynie śmietankowe na 3/4 l mleka
    1 l mleka
    1 kostka masła
    1 kostka margaryny
    Pianka cappuccino:
    1 1/2 szkl. zimnego mleka
    2 śnieżki w proszku
    10 łyżek cappuccina
    3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cukier i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec pół godz. w temp. 180 st. C
    Krem: Z podanych składników ugotować budyń. Masło z margaryną zmiksować, dodawać porcjami zimny budyń. Rozsmarować na biszkopcie.
    Pianka: Ubić śnieżkę z mlekiem dodać sypkie cappuccino i lekko ciepłą żelatynę. Rozsmarować na kremie budyniowym. Smacznego

Porady

Ciasto można posypać zmielonymi orzechami lub czekoladą. Przed podaniem należy je schłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować