Ciasto cappuccino

4.5 (193 ocen)

Delikatne i smaczne :)

Składniki:

  • biszkopt:
    6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 budyń śmietankowy
    3 łyżki cappuccino (u mnie waniliowe)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    masa:
    1 opakowanie cappuccino (100g, u mnie waniliowe)
    (minus 3 łyżki do ciasta)
    3 śnieżki
    2 szklanki mleka
    1 łyżeczka kawy mielonej
    do nasączenia:
    whiskey+woda+sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Cappuccino

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować biszkopt. Piec w blaszce 20x35cm 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  • 2. Kawę mieloną zalać niewielką ilością wrzątku. Mleko podgrzać z cappuccino, dodać kawę mieloną i wystudzić. Do ziemnego mleka dodać śnieżki i miksować do zgęstnienia.
  • Gotowe ciasto :) 3. Biszkopta przekroić, nasączyć i przełożyć masą. Wierzch można posypać kawą rozpuszczalną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować