Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubić z cukrem. Miksując stopniowo dodawać żółtka z olejem oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Biszkopt piec ok. 35 min. w temp.180ºC. Ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
14 łyżeczek cappuccino zalać 2 szklankami wrzątku. Ostudzić.
Masa: margarynę utrzeć z cukrem pudrem, miksując na przemian dodawać serki i mleko w proszku.
Polewa: wszystkie składniki włożyć do garnka doprowadzić do wrzenia. gotować na małym ogniu ok. 2 min. Ostudzić.
Biszkopt kakaowy nasączyć cappuccino.
Układać kolejno warstwy: biszkopt kakaowy, 1/3 masy, biszkopty nasączone cappuccino, 1/3 masy, biszkopt kakaowy, 1/3 masy, biszkopty nasączone cappuccino, polać polewą.
Komentarze