Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao, proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Wylać na blaszkę (34x38)z papierem. Upiec biszkopt w 175*ok. 30 min.
2.nasączenie-Kawę zaparzyć i posłodzić. Ostudzony biszkopt, nasączyć połową kawy.
3.krem-Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę. Wystudzić a potem schłodzić w lodówce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Mleko ubić ze Śnieżką, w/g przepisu,potem z kremem do tortów.Na koniec ubić z żelatyną, dolewając po trochu. Tężejącą piankę,wylać na biszkopt.
4.Przykryć ciastkami.
5.Resztą kawy, nasączyć ciastka.
6.pianka- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzone mleko ubić ze śnieżkami. Na koniec dolewać żelatynę i ubić. Wyłożyć na ciastkach.
Komentarze