Ciasto Cappuccino

  • wyświetlono: 492 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna pianka o smaku orzechowego cappuccino.

23ewelina
  • 35 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
Pianka cappuccino:
2 szklanki mleka
2 paczki kremu do tortów o smaku śmietanowym
1 kostka margaryny
1 paczka cappuccino o smaku orzechowym
2 płaskie łyżki żelatyny
pianka śmietankowa:
0,5 litra kremówki 30 %
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Cappuccino

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    2.Mleko ubić z kremem,do tego dodać rozpuszczoną,przestudzoną margarynę i całe opakowanie cappuccino,oraz rozpuszczoną żelatynę.
    3.Kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę.
    4.Na biszkopt wylać piankę cappuccino,na wierzch,śmietankową.Schłodzić.

Porady

Przed podaniem posypać kakao,lub cappuccino.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkażelatynakremówkacukiercappuccino

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto Cappuccino

Dodane przez: Szaffranka

Ciasto Cappuccino

Pyszne, puszyste i mega kawowe...

ciasto

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto cappuccino

Pyszne ciasto z kremem budyniowym...

cappuccino

Dodane przez: polcia

Ciasto Cappuccino

Delikatne, pyszne ciasto dla gości.

Cappuccino

Dodane przez: bogusia82

Ciasto Cappuccino

Ciasto jest smaczne i delikatne...

Ciasto Cappuccino

Dodane przez: Paula25

Ciasto Cappuccino

Ulubione ciasto mojego męża :)...

Ciasto Cappuccino

Dodane przez: Dalia84

Ciasto Cappuccino

„Pyszne ciasto z kremem na bazie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE