Ciasto Cappuccino

4.51 (162 ocen)

Delikatne, pyszne ciasto dla gości.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    3 łyżki mąki tortowej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki kawy Mokate Cappuccino
    1 szklanka cukru
    6 jaj
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    KREM:
    0,5 l mleka
    1 szklanka cukru
    po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wrocławskiej
    3 łyżki cappuccino
    1 kostka margaryny
    ŚMIETANA:
    2 kremówki
    3 śmietan fixy
    2 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    DODATKOWO
    słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
    wiórki czekolady do posypania

Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier, żółtka, i obie mąki przesiane z kawą i proszkiem. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec w 180 stopniach.
    Biszkopt przeciąć na dwie części.
  • 2. KREM:
    Mąkę ziemniaczaną,wrocławską i cappuccino wymieszać z pół szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mieszaninę mąki i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić.
    Gdy budyń cappuccino będzie już zimny zmiksować go z kostką masła.
  • 3. ŚMIETANA:
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i śmietan fixem.
  • 4. Pierwszy spód biszkoptowy posmarować dżemem porzeczkowym, na to wysmarować połowę kremu cappuccino. Kolejno ułożyć drugą warstwę biszkoptu, na to resztę kremu i bitą śmietanę. Posypać wiórkami czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować