Ciasto budyniowe na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Wszystkie składniki przełożyć do miski.
Szybko zagnieść jednolite ciasto.
Okrągłą formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dno i brzegi wylepić ciastem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w 190 st C.
Po upieczeniu dokładnie ostudzić.
KREM BUDYNIOWY
Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu w 700 ml mleka.
Od razu po ugotowaniu wierzch przykryć folią spożywczą.
Odstawić do ostygnięcia.
Miękkie masło utrzeć na puch.
Cały czas ucierając dodawać po łyżce zimny budyń.
Krem budyniowy wyłożyć na wcześniej upieczone ciasto.
Borówki opłukać i osuszyć.
Rozłożyć na wierzchu.
Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Komentarze