1. Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec
dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.
Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
2.Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać
wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do
gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby
masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
3.Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym
ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.
Komentarze