Ciasto bounty

0 (0 ocen)

Mega kokosowe ciasto z odrobiną likieru. Mojemu mężczyźnie bardzo smakowało, najchętniej zjadłby całe :)

Składniki:

  • - opakowanie gotowego ciasta na tartę
    - 400 ml mleka
    - 200 g wiórek kokosowych
    - 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie)
    - budyń waniliowy
    - 1/2 szklanki cukru
    - 80-90 g masła
    * polewa:
    - 3 łyżki śmietany 18%
    - 100 g masła
    - 5 łyżek cukru
    - 2-3 łyżki kakao
    - łyżeczka żelatyny
    - 2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bounty

Ciasto bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto przekładamy do formy i nakłuwamy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 25-30 minut. Gotowe ostudzić.
    Pół szklanki mleka wymieszać z budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem. Do gorącego mleka dodać wiórki kokosowe, likier oraz rozrobiony budyń. Gotować na małym ogniu mieszając. Na koniec dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki i mieszać do połączenia składników. Odstawić na chwilę do przestygnięcia, po czym wyłożyć na ostudzony spód z ciasta.
    Żelatynę zalać mlekiem i odstawić na chwilę. Masło, śmietanę i cukier umieścić w rondelku i rozpuścić. Dodać żelatynę oraz kakao i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Polewę rozprowadzić na cieście. Gotowe wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować