Ciasto "Blondie"

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna odmiana dla fanów Brownie :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - biała czekolada bez dodatków: 200 gramów
    - masło lub margaryna typu Kasia: 200 gramów
    - mąka (pszenna lub pełnoziarnista): 200 gramów
    - WIÓRKI KOKOSOWE DO CIASTA: 100 gramów
    - jajka całe: 3 sztuki

Ciasto "blondie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozdrabniamy na kosteczki. Do garnuszka wkładamy masło, roztapiamy, następnie dodajemy czekoladę i cukier - często mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Dodajemy do masy po jednym jajku, ciągle mieszając (np. trzepaczką). Następnie dodajemy stopniowo mąkę oraz wiórki (również intensywnie mieszając). Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (30x25) i pieczemy przez 25minut

Komentarze

Podobne przepisy