Ciasto blondi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne proste ciasto.

  • 45 min

Składniki:

  • biała czekolada 2 tabliczki
    margaryna 8 dkg
    cukier 1/3 szkl
    cukier waniliowy 1 łyżeczka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    mąka 3/4 szkl.
    sól
    2 jajka

Ciasto blondi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić, dodać do niej 1,5 tabliczki czekolady, rozpuścić i wystudzić.

    Do miski dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i jajka. Do tych składników dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę z margaryną. Miksujemy ok 3 minut.

    1/2 tabliczki czekolady siekamy i dodajemy do ciasta, mieszamy.

    Gotowe ciasto przelewamy do blaszki o wymiarach 20×20 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.84 (607 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia