Biszkopt
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 łyżka mąka ziemniaczana,
1/2 szkl cukier,
6 szt jajka,
1 szkl mąka,
1 łyżka ocet 10%,
MASA BRZOSKWINIOWA
brzoskwinie -1 puszka duża
budyń śmietankowy -2 opak
cukier -2 łyżki
sok pomarańczowy -2 szkl
WIERZCH CIASTA
śmietana 36%-0,5 l
śnieżki -2 opak
czekolada gorzka starta -3 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe
1.
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 170 stop. na dużej blasze.
2.
MASA BUDYNIOWA
Zlać sok z brzoskwiń. Brzoskwinie zmiksować w blenderze, dodać do soku pomarańczowego,przelać do garnka, zagotować. Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.
3.
WIERZCH CIASTA
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut. Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze