Ciasto biszkoptowe z masa serowo- galaretkową z brzoskwiniami i z makową wkładką

  • wyświetlono: 1403 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

bardzo smaczne na każda okazję-polecam

169181805_274429880845588_3711972200872298732_n
  • 12 porcje
  • 120min
  • Średni

Składniki

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki pszennej
1/4 szklanka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2. Składniki na biszkopt makowy:
1 szklanka mąki pszennej
3 duże jajka,
1 szklanka cukru
3/4 szklanki suchego maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
3. Masa galeretkowo serowa z brzoskwiniami:
50 dag sera białego
500 ml śmietany 30%
3 sztuki galaretki cytrynowe
około 500 g brzoskwinie z puszki
3 łyżki cukru pudru
oraz
cukier puder na wierzch

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto biszkoptowe z masa serowo- galaretkową z brzoskwiniami i z makową wkładką

  • 1. 1. Biszkopt:
    Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier nie przerywając miksowania. Stopniowo dodawaj żółtka. Na koniec wsyp przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połącz składniki. Ciasto wlej do wyłożonej formy papierem do pieczenia. Piecz 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudz a następnie przekrój na 2 blaty.
    2.Wkładka makowa:
    Jajka wbij do miski, dodaj cukier i całość zmiksuj na puszystą masę. Partiami dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania. Wsyp suchy mak i wymieszaj.
    Ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    3. Masa serowa z brzoskwiniami:
    Ser zmiel dwukrotnie .
    Rozpuść galaretki w 500 ml wrzącej wody, wystudz.
    Gęstniejące galaretki zmiksuj z serem. Ubij schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę połącz z masą serową,wymieszaj . Podczas mieszania dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie.
    ------------------------------------
    Przełożenie:
    Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż połowę tężejącej masy, przykryj wkładka makowa, wyłóż pozostałą masę i przykryj drugim blatem biszkoptu. Ciasto schłodz.
    Przed podaniem oprósz wierzch cukrem pudrem,
    smacznego.

Porady

składniki powinny miec temp pokojową.
duza blacha.
zdjecia sa różnej wioelkosci -do wyboru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastoDesermakciasto biszkoptoweciasto na świętaciasto przekładaneciasto na imieninyciasto z makiem i seremciasto serowo makoweserowe z brzoskwiniami

Komentarze

Podobne przepisy

biszkopt

Dodane przez: Bożena Z.

Ciasto biszkoptowe z galaretkowym ptasim...

smaczne lekkie delikatne -biszkopt...

Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym

Dodane przez: KatarzynaJ

Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym

Po prostu niebo w gębie. Ciasto...

Ciasto makowe z galaretką i brzoskwiniami

Dodane przez: Krystyna32

Ciasto makowe z galaretką i brzoskwiniami

Pyszne ciasto. Polecam przepis.

Biszkopt z masą śmietankowo serową i brzoskwiniami

Dodane przez: Agusiowe smakołyki

Biszkopt z masą śmietankowo serową i brzoskwiniami

Ciasto biszkoptowe, przełożone...

CIASTO BISZKOPTOWE Z MAKIEM, CYTRYNOWĄ PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Ciasto biszkoptowe z makiem, cytrynową pianką...

Dziś mam dla Was słodki przepis...

Ciasto makowe z kremem i brzoskwiniami

Dodane przez: bogusia82

Ciasto makowe z kremem i brzoskwiniami

Makowe ciast z brzoskwiniami jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE