Ciasto biszkoptowe z galaretką i śmietaną "śnieżką"(duża blacha) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w 2,5 szkl wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na jednolitą masę. Proszek do pieczenia połączyć z mąką i przesiać do masy. Całość wymieszać delikatnie i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30-35 minut w temperaturze 175C. Po ostudzeniu na biszkopcie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.Ciasto wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Po stężeniu galaretki przygotowuję bitą śmietanę.
Bitą śmietanę Śnieżka ubijam z mlekiem nakładamy na ciasto(możemy zrobić wzorek na śmietanie ) po czym ponownie wstawiam do lodówki.
Ciasto wyjmuję po minimum 30 minutach.
Komentarze