Ciasto biszkoptowe z galaretką i śmietaną "śnieżką"(duża blacha)

4.5 (146 ocen)

Lekkie ciasto które prosi się samo o zjedzenie jeszcze jednego kawałka:)

Składniki:

  • 4 sztuki jajka
    1/2 szkl cukru
    1 op.cukru waniliowego
    3/4 szkl mąka
    1 łyżeczka proszek do pieczenia
    3 opakowania galaretki truskawkowej
    1 puszka brzoskwinie w puszce
    600 ml mleka
    3 opakowanie śnieżka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto biszkoptowe z galaretką i śmietaną "śnieżką"(duża blacha) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ubijamy jajka na biszkopt 1. Galaretki rozpuszczamy w 2,5 szkl wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
    Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na jednolitą masę. Proszek do pieczenia połączyć z mąką i przesiać do masy. Całość wymieszać delikatnie i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30-35 minut w temperaturze 175C. Po ostudzeniu na biszkopcie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.Ciasto wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
    Po stężeniu galaretki przygotowuję bitą śmietanę.
    Bitą śmietanę Śnieżka ubijam z mlekiem nakładamy na ciasto(możemy zrobić wzorek na śmietanie ) po czym ponownie wstawiam do lodówki.
    Ciasto wyjmuję po minimum 30 minutach.

Porady

Ciasto można również posypać startą czekoladą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować