Ciasto biszkoptowe z czereśniami

4.49 (198 ocen)

  • 60 min

Delikatne i puszyste ciasto z czereśniami nie tylko na upalne dni!

  • 60 min

Składniki:

  • - jajko - 6 szt
    - cukier - 1+1/3 szkl
    - mąka - 2 szkl
    - proszek - 2 łyżeczki
    - czereśnie - 300g
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto biszkoptowe z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę ( 24cm ) wykładamy papierem do pieczenia.

    Piekarnika nagrzewamy na 170C.

    Z czereśni usuwamy pestki.

    Jajka ubijamy mikserem powoli dodając cukier – na puszystą masę.

    Zmniejszając obroty dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cały czas ubijamy.

    2/3 ciasta wylewamy do tortownicy i posypujemy czereśniami.

    Zalewamy pozostałym ciastem.

    Pieczemy ok. 45-50 minut ( do suchego patyczka ).

    Gotowe posypujemy cukrem pudrem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować