słodko kwaskowe ciasto przekładane masa budyniowa dżemem z cukini i dżemem porzeczkowy-bardzo smaczne-na każda okazje!polecam
0 (0 ocen)
Porady
blaszka o wym 30 na 30 cm. Dzem z cukini: Składniki 5 porcji 2,5 kg cukinii 1\2 kg cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwa wanilią 2 galaretki zielone o smaku agrestowym 2 5 łyżeczki kwasku cytrynowego Przygotowanie 1. Cukinie obrać ze skóry, odrzucić gniazda nasienne i pestki. Następnie pokroić ją w drobną kostkę, dodać kwasek cytrynowy, wymieszać i odstawić na kilka godzin. 2. Z cukinii odlać nadmiar soku i usmażyć na małym ogniu do momentu aż się rozpadnie. Następnie dodać cukry, wymieszać. A na koniec dodać galaretki agrestowe, wymieszać, aż się dokładnie rozpuszczą. 3. Dżem przekładać do słoiczków. Zakręcać. 4. Słoiczki można zapasteryzować, lecz niekoniecznie. U mnie były pasteryzowane kilka minut.
Komentarze