Ciasto "Biały puch"

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto przygotowane jest na bazie serka typu Philadelphia. Ciasto jest delikatne, kremowe i puszyste. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    wiórki kokosowe 100 g,
    masło 50 g,
    cukier 2 łyżeczki,
    Masa serowa:
    serek śmietankowy typu Philadelphia 500 g,
    śmietana 36 % 200 g,
    cukier puder 3 łyżki,
    galaretka cytrynowa 2 szt,
    Wierzch:
    czekolada biała 70 g,
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Ciasto "biały puch" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm (może być mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, dodać cukier i wiórki, wymieszać . Masą wiórkową wyłożyć dno tortownicy.
    Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i ostudzić. Śmietanę ubić na pianę. Serek przełożyć do miski, dodać cukier puder i stopniowo wlewać galaretkę cały czas miksując. Na koniec dodać ubitą śmietanę i ponownie zmiksować. Masę wyłożyć na wiórki. Całość posypać startą na tarce o małych oczkach białą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować