Ciasto biały lion z ryżem preparowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną, a także posiekaną białą czekoladę. Osobiście preferuję mieszanie mąki łyżką drewnianą, biszkopt wychodzi wówczas bardziej pulchny. Pieczemy dwa biszkopty w 180 stopniach, przez 10-15 minut.
3 szklanki mleka zagotować. 1 szklankę mleka, żółtka, mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier zmiksować, następnie wlać na mleko, ugotować budyń.
Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Ryż preparowany wymieszać z masą kajmakową. Najlepiej to zrobić ręką.
Biszkopty ponczujemy.
Przełożenie:
biszkopt - ryż w masie krówkowej - masa - biszkopt - masa - posiekane orzeszki ziemne solone
Komentarze