Ciasto bez jajek

5 (185 ocen)

  • 60 min

Polecam pyszne, nie za słodkie ciasto bez jajek. Idealne dla zapracowanych.

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 (125 g) kostki margaryny
    - 2 łyżki dżemu - ja użyłam truskawkowego
    - 1 szklanka mleka
    - 3 szklanki mąki
    - 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
    - 2 łyżki kakao
    - 2 łyżeczki sody
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski, miksujemy na jednolita masę i wylewamy na kwadratową formę ( 20 x 20 cm) wysmarowaną margaryną i posypaną mąką.
    Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut lub do suchego patyczka. Ciasto najlepiej sprawdzić czy się upiekło po 20 minutach, każdy piekarnik jest inny wiec dla ostrożności trzeba zajrzeć szybciej do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować