Ciasto bananowo-kokosowe

0 (0 ocen)

Cudowne, rozpływające się w ustach...szkoda, że tak szybko znika ;)

Składniki:

  • 120 g mąki pszennej
    60 g mąki krupczatki
    60 g cukru
    3 łyżki kakao
    łyżeczka sody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    140 g serka homogenizowanego kokosowego
    100 g maślanki
    pół szklanki oleju rzepakowego
    jajko
    2 banany

    gęsty naturalny serek homogenizowany
    wiórki kokosowe
    polewa czekoladowa

Ciasto bananowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto bananowo-kokosowe 1. Składniki płynne miksujemy z bananem.

    W drugiej misce mieszamy suche składniki.

    Łączymy je ze sobą po czym wkrajamy do całości banana, mieszamy.
  • Ciasto bananowo-kokosowe 2. Ciasto wylewamy do formy (użyłam o średnicy 26 cm).

    Pieczemy około 30 minut ( dokładny czas zależy od piekarnika więc pieczemy do suchego patyczka).

    Wystudzone smarujemy serkiem, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy polewą czekoladową.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy