Ciasto bananowiec z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno utrwalić cukrem, dodawać po żółtku a następnie mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać i wstawić do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i piec ok 15-18 minut. Wyjąć i wystudzić. Galaretki rozpuścić w 450 ml wrzątku.
2.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, wymieszać do rozpuszczenia i odstawić. Banany zmiksować w blenderze. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i wlać mus bananowy oraz letnią żelatynę, wymieszać. Gdy masa będzie się robiła gęsta wylać na zimny biszkopt i poukładać winogrona. Odstawić do lodówki.
3.Gdy galaretki zaczną tężeć wylać na masę bananową z winogronami. Odstawić ponownie do lodówki.
Komentarze