Ciasto bananowe z krówką i kremem mascarpone bez pieczenia

4.96 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Ciasto jest bardzo słodkie i nie wymaga pieczenia.

  • 60 min

Składniki:

  • - 300g herbatników
    - puszka gotowej masy kajmakowej
    - 125g serka mascarpone
    - 2 banany
    - 150g masła
    - szklanka śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.96 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto bananowe z krówką i kremem mascarpone bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka kruszymy na drobny pył. Masło roztapiamy i łączymy z ciastkami. Powstałą masą wykładamy dno i boki tortownicy o średnicy 26cm. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
  • Ciasto bananowe z krówką i serkiem mascarpone bez pieczenia 2. Po wyjęciu z lodówki na ciasto wykładamy banany pokrojone w plasterki. Jeśli używamy gotowej masy można podgrzać ją w kąpieli wodnej, aby łatwiej było ją rozprowadzić. Masę wylewamy na banany.
  • 3. W misce ubijamy śmietankę na sztywno. Dodajemy serek i miksujemy jeszcze chwilę. Powstały krem rozprowadzamy na cieście. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować