Ciasto bananowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Keksówkę o wymiarach 9x27 cm wyłożyłam papierem do pieczenia.
Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia.
Sodę rozprowadziłam w mleku.
Banany umyłam, obrałam i rozgniotłam widelcem.
Piekarnik rozgrzałam do temperatury 160*C z termo obiegiem (180*C bez termo obiegu).
2.Miękkie masło utarłam z cukrem, nie przerywając miksowania dodałam po kolei oba jajka i olejek pomarańczowy.
Nadal miksując dodałam partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, banany i mleko z sodą.
3.Do wyrobionego ciasta dodałam kropelki czekoladowe i wymieszałam łyżką.
4.Ciasto przełożyłam do przygotowanej keksówki i wstawiłam ją do nagrzanego piekarnika.
5.Piekłam 50 minut. Wystudziłam na kratce kuchennej.
Komentarze