Ciasto bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 białka ubić na sztywną pianę, dodać ½ szklanki cukru pudru ubić. 4 żółtka, budynie śmietankowe i proszek do pieczenia wsypać do białek, delikatnie połączyć po czym wylać na dużą blachę i upiec około 30 minut w 180 stopniach. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 125 ml gorącej wody, ostudzić. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru pudru, dodać 3 żółtka (jajka wcześniej sparzyć), wymieszać. Banany zmiksować i dodać pomału do masy ciągle mieszając. Na koniec wlać tężejącą galaretkę. Całość wylać na ostudzony biszkopt. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 125 ml gorącej wody, ostudzić. Kremówkę ubić, wlać tężejącą galaretkę, wylać na masę bananową. Wstawić do lodówki. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w szklance wody, wylać na kremówkę, robiąc tylko powłokę. schłodzić.
Komentarze