Ciasto Bakaliowy Jeż

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia z dodatkiem naszych ulubionych ciastek jeżyków. Wykonanie jest proste i szybkie jak zarazem bardzo smaczne. Polecam.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spód:
    • 180 g herbatników
    • ½ kostki masła
    Składniki na ciemną masę:
    • 500 ml śmietany 30%
    • 400 g serka homogenizowanego
    • 4 łyżki nutelli
    • 140 g ciastek jeżyków

    Składniki na jasną masę:
    • 2 śnieżki na mleko
    • 2 szk. mleka
    • 1 łyżka żelatyny

    Składniki na polewę:
    • 100 g czekolady mlecznej
    • ¾ szk. śmietany 30%
    • 5 dag ciasteczek w czekoladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasto bakaliowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.
  • masa 2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę.
    Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
  • masa 3. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
  • ciasto 4. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
    Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
  • ciasto 5. Ciasto gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować