Ciasto bakaliowe z krakersami

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam je na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 8 białek
    ● 4 żółtka
    ● 20 dag cukru
    ● 10 dag mielonych orzechów włoskich
    ● 10 dag posiekanych orzechów włoskich
    ● 10 dag rodzynek
    ● 10 dag wiórków kokosowych
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● łyżka kakao
    Krem:
    ● puszka masy krówkowej
    ● 30 dag margaryny
    ● duże op. krakersów
    ● 10 dag prażonych pestek słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto bakaliowe z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: białka ubijamy,
    stopniowo dodając cukier,
    a następnie żółtka. Wsypujemy resztę składników i lekko
    mieszamy. Ciasto wylewamy
    na blachę (38x38 cm) wyłożoną
    papierem do pieczenia.
    Pieczemy ok. 30 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 175 °C.
  • 2. Robimy krem: margarynę
    ucieramy na puch. Mieszając,dodajemy po łyżce masy
    krówkowej.
  • 3. Ciasto kroimy na 2 placki.
    Kolejno układamy warstwy:
    placek, 1/4 kremu, 1/2 krakersów,
    1/4 kremu, reszta krakersów,
    1/4 kremu, placek i reszta
    kremu. Wierzch posypujemy
    słonecznikiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować