Ciasto - Bakaliowe z delicjami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Mocno bakaliowy biszkopt w połączeniu z kremem budyniowym, galaretką i delicjami to prawdziwa uczta dla podniebienia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    8 białek
    3 żółtka
    20 dag cukru kryształ
    10 dag orzechów mielonych
    10 dag orzechów krojonych
    10 dag rodzynek
    5 dag kokosu
    łyżeczka kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    2 budynie śmietankowe
    puszka brzoskwiń
    2 łyżki cukru
    250 g masła lub margaryny

    Galaretka:
    3 galaretki pomarańczowe
    4,5 szkl wrzątku

    Dodatkowo:
    delicje
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto - bakaliowe z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretka:
    Przygotować galaretki.

    Ciasto:
    Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).

    Krem:
    Z puszki brzoskwiń odlać sok i uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 0,5 litra. Dodać cukier i ugotować budyń. Masło utrzeć z zimną masą budyniową.

    Przełożenie ciasta:
    Ciasto – krem – brzoskwinie pokrojone w plasterki - delicje – galaretka.

Porady

Forma: 23cm x 40cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Brzoskwinie Delicje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować