Mocno bakaliowy biszkopt w połączeniu z kremem budyniowym, galaretką i delicjami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
60 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
Ciasto:
8 białek
3 żółtka
20 dag cukru kryształ
10 dag orzechów mielonych
10 dag orzechów krojonych
10 dag rodzynek
5 dag kokosu
łyżeczka kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2 budynie śmietankowe
puszka brzoskwiń
2 łyżki cukru
250 g masła lub margaryny
Ciasto - bakaliowe z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretka:
Przygotować galaretki.
Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).
Krem:
Z puszki brzoskwiń odlać sok i uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 0,5 litra. Dodać cukier i ugotować budyń. Masło utrzeć z zimną masą budyniową.
Komentarze