Ciasto Artusia

4.48 (168 ocen)

Bardzo łatwy w przygotowaniu.Goście na pewno poproszą o przepis.Polecam!

Składniki:

  • * 60 dag biszkoptów;
    * 2 kostki masła;
    *5 jaj;
    * 2 opakowania budyniu śmietankowego;
    * szklanka cukru;
    * pół litra mleka;
    * 2 łyżki kakao;
    * galaretka owocowa(najlepiej wiśniowa
    lub malinowa);
    * tabliczka czekolady deserowej;
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto artusia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    1. Galaretkę owocową rozpuścić w półtorej szklanki
    gorącej wody. Odstawić do zastygnięcia.
    2. Budyń ugotować na mleku osłodzonym połową cukru,
    ostudzić.
    3. Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Nadal ucierając,
    dodawać ostudzony budyń.
    4. Wymieszać krem z pianą ubitą z białek i podzielić na
    dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej galaretkę
    pokrojoną w kostkę.
    5. Dużą blaszkę lub tortownicę wyłożyć biszkoptami,
    rozsmarować na nich krem kakaowy. Ułożyć drugą
    warstwę biszkoptów i wyłożyć na nie krem z galaretką.
    Na wierzch dać resztę biszkoptów i polać rozpuszczoną
    czekoladą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować