CIASTO ANIELSKI PUCH

  • wyświetlono: 2870 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Zostały Wam białka? To ciasto pomoże rozwiązać ten problem :)

mzka

Składniki

składniki
• 5 białek
• 140g drobnego cukru
• 100g mąki pszennej
• 2 łyżeczki soku z cytryny + trochę otartej skórki

Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO ANIELSKI PUCH

  • 1. Białka ubijamy. Potem dodajemy cukier i dokładnie ubijamy. Później dodajemy skórkę i sok z cytryny. Gdy piana będzie lśniąca przesiewamy mąkę w pięciu partiach, za każdym razem bardzo delikatnie łącząc mąkę z pianą. Ciasto przekładamy do formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach na złocisty kolor, do suchego patyczka ( w moim piekarniku z termoobiegiem piekł się 30minut). Studzić na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życiebiałkasok z cytrynyskórka cytrynowa

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto Łabędzi Puch

Dodane przez: Świat Wypieków

Ciasto Łabędzi Puch

Tradycyjnie ciasto to piecze się...

image-07rrahp

Dodane przez: Kasia_S

Ciasto Łabędzi puch

niezwykle delikatne i bardzo smaczne...

Śnieżny puch na biszkoptach

Dodane przez: Paulina1507

Ciasto śnieżny puch na biszkoptach

Ciasto lekkie jak piórko, delikatne...

sniezny puch

Dodane przez: blondynkagotuje90

Błyskawiczne ciasto Śnieżny Puch

Błyskawiczne,leciutkie ciasto a...

Labedzi puch

Dodane przez: elka-1989

Ciasto Łabędzi puch

Kokosowe ciasto ktore rozplywa...

śnieżny puch

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto śnieżny puch

Lekkie i puszyste niczym chmurka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE