1.
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianą dodając cukier, następnie po żółtku. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do natłuszczonej wcześniej blachy. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając powoli cukier. Do sztywno ubitej piany dodajemy kokos i proszek do pieczenia, mieszamy i wykładamy na blachę. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min. Studzimy.
Masa: Odcedzić wodę z ananasów do szklanki, jeżeli nie ma pełnej szklanki soku uzupełnić wodą. Z tej szklanki odlać 1/3 soku, dodać 3 żółtka, 1/2 budyniu, wymieszać, wlać do drugiej części gotującego się soku. Budyń odłożyć do schłodzenia.
Kostkę margaryny utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu, na sam koniec dodać pokrojone ananasy z puszki.
Przełożenie: Na spód kładziemy biszkopt smarujemy masą ananasową, na to ciasto kokosowe. Górę ciasta można polać czekoladą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze