Ciasto ala sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto-Mąke przesiać przez sitko,dodać cukier,żółtka,proszek do pieczenia, margarynę i śmietane.Zagnieść ciasto.Podzielic na pół i wsadzić do zamrażalnika na 3 godziny.Po 3 godzinach wyjąc 1 część rozmrozić,Podsypać maką i rozwałkować na brytwanne.Posmarować dżemem.Masa-Śmietane wymieszać z budyniem,Białka ubić na sztywno dodać szkl cukru i jeszcze ubić. Do masy z śmietany dodać delikatnie piane i wymieszać łyżką drewnianą.Wylać na przygotowany spod.Wyjąć reszte ciasta i na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Piec 1 godzine w 180 stopniach.Po wystudzeniu polać czekoladą(czekolade rozpuścić z łyżką mleka i polać ciasto.Życze Smacznego
Porady
Na spód ciasta możesz dać co tylko Ci pasuje,oby nie puszczało soku.
Komentarze