Ciasto ala Bounty

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bounty to połączenie ciasta czekoladowego z masą kokosowo budyniową i polewą czekoladową .

Składniki:

  • składniki na ciasto:

    1 kostka margaryny
    1,5 szkl cukru
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao gorzkie
    1 cukier waniliowy 16 g
    2 szkl mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku
    1 płaska łyżeczka sody
    5 jajek


    masa:

    0,5 l mleka i 3/4 szkl mleka
    2 budynie waniliowe Winiary bez cukru 35 g.
    1/2 szkl cukru
    250 g wiórek kokosowych
    200 g margaryny Kasi
    1 cukier waniliowy 16 g

    polewa :

    2 tabliczki czekolady Milka lub Goplana
    3 łyżki margaryny

    Blaszka 30/30
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ala bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Wykonanie:
    Margarynę , cukier i cukier waniliowy , wodę i kakao rozpuścić i chwilkę gotować na małym ogniu.Przestudzić .
  • 2. Białka ubić .
  • 3. .Dodać żółtka do masy czekoladowej i wymieszać , dodać mąkę z proszkiem i sodą i jeszcze raz wymieszać .
  • 4. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wszystko wymieszać łyżką .
  • 5. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto.
  • image-1uccgp3 6. Piec w temp 180 st. do suchego patyczka,( około 25 minut ) ciasto przestudzić i przeciąć na pół.
  • 7. wykonanie masy :

    Mleko wlać do garnka i zagotować , wsypać kokos z cukrem i cukrem waniliowym , gotować na małym ogniu około 15 minut żeby mleko trochę wsiąkło w kokos , dodajemy margarynę i mieszamy żeby się rozpuściła . Wlewamy budyń rozrobiony w 3/4 szkl mleka , wlewamy do kokosu i chwilkę gotujemy żeby masa zgęstniała .
    Masę studzimy .
  • image-0p5kr31 8. Przełożenie ciasta ;

    Na spód ciasta wykładamy połowę masy , na masę drugą połowę ciasta .
    Wierzch smarujemy reszta masy i odstawiam do stężenia.
  • image-0khf26s 9. Polewa :

    2 tabliczki czekolady

    3 łyżki margaryny

    Czekoladę rozpuszczamy z margaryną i przestudzamy.
    Na cieście rozprowadzam równomiernie polewę . Odstawiamy na noc do lodówki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować