Ciasto ajerkoniakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cisto z alkoholem nadaje się na różne imprezy ale także na niedzielny deser.

  • 60 min

Składniki:

  • Dżem brzoskwiniowy
    20 dag kokosanek
    0,5 l adwokatu

    Krem:
    1 kostka masła
    2 łyżki cukru
    adwokat

    Galaretka cytrynowa

Ciasto ajerkoniakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 6 jaj, wystudzić, przekroić na pół.
  • 2. Kokosanki pokruszyć do miski, dolać adwokat, wymieszać ( ma wyjść papka).
  • 3. Pierwszą część biszkoptu posmarować dżemem, nałożyć masę kokosową, przykryć drugą częścią biszkoptu, posmarować resztą kremu a na wierzch wlać galaretkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy