Ciasto a'la raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 równe części, rozwałkować każdy. Upiec 3 placki na lekko złoty kolor ok. 20min. 190C.
2.Po upieczeniu pierwszy kawałek ciasta smarujemy masą krówkowa.Potem masą kokosowa.
3.Masa kokosowa: Pół szkl. cukru i pół szkl. mleka połącz i zagotuj. Pozostałe mleko wlej do miseczki, dodaj mąki, żółtka i zmiksuj. Wlewaj powoli do gotującego się mleka cały czas mieszając gotując na wolnym ogniu aż powstanie budyń-pozostaw do wystygnięcia. Masło utrzyj z pozostałym cukrem na masę, nie przerywając ucierania dodawaj porcjami budyń, a na końcu wlej alkochol. Masę połącz delikatnie z wiórkami.
4.Przełożenie: ciasto-masa krówkowa- masa kokosowa-ciasto-masa krówkowa- masa kokosowa-ciasto-masa krówkowa- posypka z wiórek kokosowych
Komentarze