Ciasto a'la rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam krem z ciasta rafaello postanowiłam stworzyć odmianę standardowego ciasta z tym kremem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    1.25 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    Masa kokosowa
    pół szklanki wiórków kokosowych
    100 g margaryny
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 budyń waniliowy bez cukru
    0.5 l mleka
    Dodatkowo
    300 g powideł śliwkowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto a'la rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto a'la rafaello 1. Ciasto:
    Jajka z cukrem ubić . Dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia i kakao. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piec przez około 45 minut w 180 stopni.
    Ciasto po upieczeniu przekroić na dwie części.
  • ciasto a'la rafaello 2. Budyń wymieszać z cukrem i mąką i ugotować. Wystudzony budyń zmiksować z margaryną i kokosem.
  • ciasto a'la rafaello 3. Pierwszą część ciasta nasączyć kawą i posmarować powidłami śliwkowymi .
    Na powidła wyłożyć drugą część ciasta następnie posmarować masą kokosową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować