Ciasto a la kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biała masa:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko wystudzić, a śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixem. Mascarpone zmiksować mikserem, dodać ubitą śmietanę, rozpuszczoną czekoladę, całość delikatnie wymieszać szpatułką. Następnie dodać preparowaną pszenicę i ponownie delikatnie wymieszać.
2.Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć herbatnikami, następnie wylać białą masę, ułożyć warstwę herbatników i wstawić do lodówki na 30minut.
3.Czekoladowa masa:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko wystudzić, a śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej rozpuszczoną czekoladę. Całość delikatnie wymieszać szpatułką, wyłożyć do tortownicy i posypać preparowaną pszenicą. Wstawić do lodówki na około 120minut.
Komentarze