Ciasto 3 bit z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 Biszkopt:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników . Wymieszać. Piec w natłuszczonej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt kakaowy podzielić na dwie części.
2.Masa budyniowa:
3\4 szklanki mleka wymieszać z jajkami , mąką i budyniami . Resztę mleka zagotować.
Mleczny budyń wlać do gotującej się reszty mleka - ugotować budyń.
Ostudzić. Margarynę z przestudzonym budyniem utrzeć na puszystą masę.
3. Masa z bitej smietany:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Śmietanę ubić z 2 śnieżkami ( proszkiem ) i dodać lekko tężejącą galaretkę . Ubić.
4. Po połowie biszkoptu rozprowadzic częśc masy budyniowej, poukładac warstwe herbatników- rozprowadzic kolejna część masy budyniowej, herbatniki , masa, herbatniki a nastepnie rozrowadzic bita smietane, przykryc druga połowa biszkoptu, rozprowadzic polewe czekoladowa , udekorowac perełkami, Ciasto schłodzic w lodówce, smacznego:)
Komentarze