Ciasto 3 - bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem (żółtka , sodę , proszek , ocet rozbić i szybko dodać do ubitych białek) . Na koniec dodać mąkę , kakao i olej i wymieszać. Upiec i przekroić na pół.
2.MASA BUDYNIOWA:
Z 0,5 litra mleka odlać część i rozmieszać z żółtkami ( 3 szt. ) i dwiema łyżkami mąki pszennej i dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotować , na gotujące mleko wlać rozmieszane żółtko. Przestudzony budyń utrzeć z masłem , do utartej masy dodać masę krówkową z puszki.
3.BITA ŚMIETANA:
0,5 litra śmietany 30% ubić z cukrem pudrem (3 łyżki) czubatą łyżkę żelatyny zalać pół szklanki gotującego mleka. Przestudzoną żelatynę połączyć z bitą śmietaną.
Komentarze