Ciasto 3-Bit

5 (179 ocen)

  • 60 min

pychotka:)

  • 60 min

Składniki:

  • Krem budyniowy:
    2 budynie
    ¾ litra mleka 3,2%
    250 g miękkiego masła śmietankowego
    ½ szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy

    Bita śmietana:
    500 ml śmietany 30%
    2 śmietan fixy
    3 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    8 paczek herbatników petit beurre (o maślanym posmaku)
    1 puszka gotowej masy krówkowej
    1 mleczna czekolada
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto 3-bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 3-Bit 1. Przygotowujemy krem budyniowy. Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Budyń musi być gęsty dlatego zamiast w litrze mleka gotujemy go w ¾ litra. Budyń cały czas energicznie mieszamy aby się nie przypalił. Po ugotowaniu dobrze go studzimy, musi być zimny. Miękkie masło śmietankowe wkładamy do miski razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu powstania białego kremu. Dodajemy stopniowo budyń, cały czas miksując. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
  • 2. Przygotowujemy bitą śmietanę. Śmietanę ubijamy do momentu aż zgęstnieje, dodajemy cukier puder i śmietan fixy. Miksujemy tak długo aż śmietana będzie bardzo gęsta.
  • 3-Bit 3. Na blaszkę o wymiarach 25x35 układamy herbatniki, wykładamy masę krówkową, na to układamy herbatniki, wykładamy krem budyniowy, przykrywamy herbatnikami i na nie wykładamy bitą śmietanę. Czekoladę ścieramy i posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto w chłodne miejsce przed spożyciem, aby ciasto stężało. Najlepiej jest pozostawić je w lodówce na całą noc, wtedy herbatniki zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować