Ciastko makowo - serowo - kokosowe

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 40 min

czyli mak, ser i kokos.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto - 1 szkl mąki przennej, 1/3 szkl cukru pudru, 2 żółtka, 80 gr margaryny, 1 łyżka gęstej śmietany,Masa makowa - 1 puszka masy makowej (Bakalland) Masa serowa - 800 gr białego twarogu półtłustego, 1 szkl cukru, 250 gr margaryny, 4 jajka, cukier waniliowy, 1 budyń waniliowy.Masa kokosowa - 4 białka, 3/4 szkl cukru, 1 szkl wiórek kokosowych, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciastko makowo - serowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieśc ciasto, rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną tortownicę średnica 26 cm. Podpiec w piekarniku 6 min, wyjąć i ostudzić. Masa serowa - ser zmielić dodać utartą z żółtkami i cukrem margarynę oraz ubitą pianę z białek, wsypać budyń i wymieszać. Na ciasto nałożyć masę makową a na mak masę serową ,Ciasto włożyć do piekarnika i piec 60 min. W między czasie robimy masę kokosową - 4 białka ubić dodawac cukier i wiórki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Po 40 min pieczenia ciasto wyjąć i nałożyc masę kokosowa i ponownie do pieca na 20 min.Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy płatkami migdałów.

Porady

Ja użyłam gotowej masy makowej ale można zrobić samemu masę makową .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować