Ciastka z patelni

4.95 (173 ocen)

  • 15 min

Ciasteczka są kruchutkie i bardzo smakowite.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 szklanki mąki,
    - 0,5 szklanki cukru,
    - 0,5 kostki margaryny,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 2 jajka,
    - 1 cukier waniliowy,
    - 1 szklanka rodzynek,
Wystaw ocenę:

4.95 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dokładamy pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. Patelnię smarujemy tłuszczem, rozgrzewany i smażymy ciasteczka, około 3 minut z każdej strony. Powinny uzyskać złocista barwę.

Porady

Część rodzynek można zastąpić czekoladą, orzechami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować