Ciastka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kruche i pyszne ciasteczka. Polecam :)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 szk,
    jajko 1 szt,
    cukier 1/3 szk,
    masło 100 g,
    masło orzechowe z kawałkami orzechów 5 łyżek,
    sól 1/3 łyżeczki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

Ciastka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia cukier oraz sól. Dodać masło oraz masło orzechowe, jajko i całość dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kulę i włożyć do lodówki na 2 – 3 godziny. Po tym czasie z ciasta odrywać kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je i odcisnąć na nich ząbki widelca. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 14 – 17 minut w temperaturze 180 stopni, do momentu zarumienienia się brzegów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy