Ciastka z masła orzechowego z czekoladowymi drobinkami

0 (0 ocen)

Rewelacyjne ciastka, delikatnie kruche i pięknie pachnące masłem orzechowym. Doskonałe, gdy spodziewamy się niezapowiedzianych gości! Polecam ;)

Składniki:

  • 1,5 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 szkl masła orzechowego (około 300 g)
    60 g masła w temperaturze pokojowej
    1 szkl brązowego cukru
    2 duże jajka
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    240 g czekoladowych drobinek/ posiekanej czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Przekąski

Ciastka z masła orzechowego z czekoladowymi drobinkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem oraz masłem orzechowym do puszystości. Dodawać jajka, dalej ucierając. Dodać ekstrakt i krótko zmiksować. Następnie wsypać mąkę wymieszaną i ponownie zmiksować do połączenia się składników. Na koniec wsypać drobinki czekolady i wmieszać do masy. Przy pomocy łyżki formować okrągłe ciastka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w 3 cm odstępach od siebie. Piec w 180 st.C około 13-15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Smacznego! (inspiracja/źródło: Moje Wypieki)

Porady

Przepis na około 30 ciastek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować